JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:
-owsianka z orzechami włoskimi.
Drugie śniadanie:
-ciemne pieczywo z masłem , serem żółtym , pomidorem i woda mineralna.
Obiad:
-ryba na parze, ciemny ryż , sałatka (mizeria) i kompot truskawkowy.
Podwieczorek:
-jabłko i szklanka soku pomarańczowego.
Kolacja:
-razowe pieczywo, ser biały, świeży ogórek i herbata.
WTOREK
Śniadanie:
-omlet z zielonym groszkiem, kromka pszennego chleba z masłem i herbata.
Drugie śniadanie:
-banan i mały soczek jabłkowy.
Obiad:
-pierogi ruskie ze śmietaną i kompot wiśniowy.
Podwieczorek:
-kiść winogron i woda mineralna.
Kolacja:
-sałatka grecka.
ŚRODA
Śniadanie:
-bułka kajzerka z topionym serem, papryką i kawa zbożowa.
Drugie śniadanie:
-drożdżówka z kakao.
Obiad:
-zupa jarzynowa.
Podwieczorek:
-pomarańcza.
Kolacja:
-jajecznica z herbatą.
CZWARTEK
Śniadanie:
-mleko z płatkami kukurydzianymi.
Drugie śniadanie:
-kiwi.
Obiad:
-naleśniki z dżemem malinowym i kompot porzeczkowy.
Podwieczorek:
-kremówka z soczkiem brzoskwiniowym.
Kolacja:
-ciemne pieczywo z wędliną, sałatą i herbatą.
PIĄTEK
Śniadanie:
-jajko sadzone i kawa zbożowa.
Drugie śniadanie:
-batonik zbożowy i herbata.
Obiad:
-makaron z brokułami i kompot malinowy.
Podwieczorek:
-szarlotka i kakao.
Kolacja:
- bułka razowa z wędliną ,pomidorem i herbatą.
SOBOTA
Śniadanie:
-jajko na twardo z kromką ciemnego chleba i herbatą.
Drugie śniadanie:
-drożdżówka z szklanka mleka.
Obiad:
-zupa pomidorowa.
Podwieczorek:
-truskawki i szklanka soku porzeczkowego.
Kolacja:
-kromka jasnego chleba z serem żółtym i cebulą.
NIEDZIELA
Śniadanie:
-bułka wieloziarnista z masłem i twarożkiem.
Drugie śniadanie:
-sałatka owocowa z jogurtem.
Obiad:
-kotlet schabowy z ziemniakami, marchewką i kompotem z gruszek.
Podwieczorek:
-pieczone jabłko i szklanka soku brzoskwiniowego.
Kolacja:
-chleb kukurydziany opiekany w jajku i herbata.
Wykonały :
-Aleksandra Wnęk
-Paulina Kurzeja